Blog m/v

Onderwerpen voor mannen en vrouwen over verzorging, uiterlijke presentatie, kleur & stijl en make-up.


Vind jij het leuk om als gastblogger een blog(je) te schrijven over make-up, uiterlijke verzorging, kleur & stijl en/of uiterlijke presentatie?
Neem contact met ons op via onderstaand contactformulier.

CONTACTFORMULIER


Zoenen geeft een kick!
Herkenbaar? Denk het wel, vooral die eerste natuurlijk.
Niet alleen omdat het spannend is want lippen zijn ook erg gevoelig omdat ze vol zenuwuiteinden zitten. Daarom veroorzaakt zoenen een chemische reactie van neurotransmitters en hormonen die vergelijkbaar zijn met de reactie op bijvoorbeeld parachutespringen, sporten en racen. Maar je kunt zelf vast nog wel betere bedenken. 
Je hartslag gaat omhoog en je ademhaling wordt intenser, ik vraag het nog maar eens...herkenbaar? 

Zoenen is natuurlijk het prettigst met goed verzorgde zachte lippen, kloofjes of scheurtjes voelen niet prettig aan. Niet bij jezelf maar ook niet bij de ander. 
De huid van onze lippen is veel dunner dan de huid op de andere delen van ons lichaam. Onze lippen hebben ook geen zweet- en talgklieren zodat ze zichzelf niet voldoende vet kunnen houden. Daarnaast maken ze ook geen huideigen melanine aan voor zonnebescherming. Dit betekent dat de lippen vrijwel geen eigen bescherming hebben....maar daar valt makkelijk wat aan te doen!
Lippen met kloofjes komen het meest voor in de winter, wanneer de koude, droge lucht onze huid uitdroogt. Echter de winter is niet het enige seizoen waarin onze lippen kunnen beschadigen. Droge lucht, zon en wind drogen je lippen in de rest van het jaar ook uit en als je daarbij ook nog eens veel zoent?
Regelmatig gebruik van een lipbalm / lippenbalsem is de snelste remedie tegen schrale, droge lippen en het voorkomen daarvan.
Mijn voorkeur, bij het formuleren van lipbalm, ging uit naar een basis bestaande uit natuurlijke waxen, plantaardige olien en zonnebescherming. En volgens mijn eigen ervaring is dat zeker gelukt, de kick blijft.
En met een natuurlijk coffee of vanille geur gaf ik de lipbalm een extra beleving!


Donkere kringen onder ogen
Als u een erg dunne huid heeft onder uw ogen zijn de bloedvaten goed zichtbaar, de kringen zijn dan blauw / paarsachtig van kleur.
Heeft u last van bruine kringen dan kan dat verzoorzaakt worden door hyperpigmentatie (pas op met de zon want dat kan dan erger worden).
De meest voorkomende oorzaak van kringen is vermoeidheid, een genetisch oorzaak is ook mogelijk maar komt niet vaak voor.
Ouderdom speelt echter een belangrijke rol doordat de huid onder de ogen nog dunner wordt en de bloedvaten dus beter zichtbaar. Wees daarom voorzichtig met het wrijven op de dunne huid onder je ogen!
Eenvoudig gezegd is een avond flink stappen of lange dagen maken op het werk niet echt bevordelijk om kringen te voorkomen.
Veel koffie drinken helpt ook niet echt omdat cafeine de bloedvaten vernauwen en dus beter zichtbaar = donkerder worden.
   
De gekleurde kringen zijn eenvoudig te camoufleren met een concealer of zoals wij het noemen een Neutralizer.
Het is een product met een licht gewicht emulsie, snel en zonder moeite aan te brengen. Enkele stipjes aanbrengen op de verkleuring en dan deppend uitwerken met uw vinger.
Het product doet onzichtbaar en direct zijn werk!


Bronzer. Ja of nee?
De nieuwe unisex Bronzers zijn ge-upload in de webshop. Wat voor reacties zullen er komen?
We willen er toch goed uit zien, daar ben ik van overtuigd. Ja, ook de mensen die kwetsende berichten plaatsen. Ik neem aan dat ook zij naar de kapper gaan? En een geurtje gebruiken? En er aantrekkelijk uit willen zien door zich te verzorgen?
Misschien gaat een Bronzer voor mannen een stapje te ver? Maar waarom? De zon bruint toch ook? En het is beter een Bronzer te gebruiken dan je te laten bruinen door de zon....denk aan de veel voorkomende gevaren van blootstelling aan de zon zoals huidkanker en vroegtijdige veroudering van de huid.
Bij het formuleren is goed gekeken naar de emulsie. Deze mocht niet beslist te zwaar zijn maar vooral mooi transparant en mat op de huid te verwerken zijn. Met de vingers of desgewenst een met een kwast.
Het kan misschien lastig zijn de juiste kleur te kiezen maar het risico is niet zo hoog als dat van een foundation. Een Bronzer mag altijd een paar tinten donkerder zijn :-)
Het beste is om de Bronzer aan te brengen bij daglicht. Zo kan je goed zien waar je eventueel nog wat extra's kan aanbrengen. Vaak is dat op plaatsen die door zon het meest worden gebruind zoals voorhoofd, neus, kin en jukbeenderen.
Maar less is more! Heb je geen ervaring met Bronzers? Breng het dan stap voor stap aan met een heel klein beetje uit het handige 10ml pompflesje. Wrijf het goed uit zodat het mooi transparant op je gezicht Bronzed.
Probeer het anders eerst uit met een testerje, ook verkrijgbaar in de webshop >>. 


Wenkbrauwen trimmen
Tegenwoordig is het trimmen van baard de normaalste zaak van de wereld, maar hoe zit het met de wenkbrauwen?
Wenkbrauwen zijn een van de belangrijkste kenmerken van je gezicht, dat is de reden om er aandacht aan te besteden.
Kiest u voor bossige wilde wenkbrauwen of kiest u voor een knapper en jeugdiger uiterlijk?
Mijn advies is om bij twijfel / weinig ervaring hulp te vragen aan een ervaren vakspecialist. Zij / hij kan u adviseren over de vorm van de wenkbrauw maar ook helpen bij het in model brengen.
Als u uw wenkbrauwen natuurlijk en mannelijk wil houden, wees dan voorzichtig bij het verwijderen van haar.
Het knippen van overtollige haren:
Kam uw wenkbrauwen omhoog en gebruik een schaartje om haren die langer zijn dan de rest korter te knippen.
Het verwijderen van overtollige haren:
Begin met het reinigen van uw gezicht met een cleanser en spoel af met warm water om de poriën te openen. Haarverwijdering is daardoor wat gemakkelijker.
Gebruik een pincet om de haren te verwijderen die buiten de vorm van uw natuurlijke wenkbrauwen groeien.
Vrouwen veranderen vaak de vorm van de wenkbrauw om hun uiterlijk te veranderen maar mannen zien er het beste uit met de natuurlijke vorm. Belangrijk om ook daar op te letten!


Jeugdig uitziende huid door goede verzorging.
Als eerste is het belangrijk om uw huid dagelijks ('s ochtends en zeker 's avonds) te reinigen, doet u dat niet dan bestaat de kans dat u last krijgt van verstopte porien, puistjes en een vooral dof uitziende huid.
Op een goed gereinigde huid werken verzorgingsproducten ook beter. Dus alleen een creme gebruiken is niet voldoende.
Voor het reinigen gebruikt u een milde Cleanser (geen zeep!). Deze verwijdert op een zachte manier het talg, vuil en oude huidcellen.
Een klein beetje cleanser op uw vingers, was uw gezicht en afspoelen met lauw water.
Na het reinigen gebruikt u een Toner om de laatste restjes vuil te verwijderen maar ook om te zorgen dat belangrijke voedingsstoffen voor de huid worden aangevuld. Het hersteld als het ware al een beetje de huid en maakt het minder dof.
Als laatste verzorgen en beschermen met een Creme.
Om de huid te voeden gebruikt u een creme met antioxidanten, SPF en ingrediënten die zorgen voor een gezondere en goed uitziende huid.
De SPF is er voor om uw huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Maar gaat u echt veelvuldig de zon in, gebruik dan altijd een speciaal zonneproduct.
Zo eenvoudig is het dus in de basis, maar wel een kwestie van regelmatig doen.


Metroman. In of uit?
Een metroman of metroseksueel is een man die, in tegenstelling tot "traditioneel ingestelde mannen", geïnteresseerd is in persoonlijke verzorging, mode en trends. De metroseksuele man heeft veel aandacht voor zijn kleding, en uiterlijke verzorging.
Echter, de term metroseksueel heeft niets met de seksuele geaardheid of al dan niet vrouwelijk gedrag te maken.
Zowel homoseksuele als heteroseksuele mannen kennen "traditioneel ingestelde" als metroseksuele mannen. Bron: Wikipedia.
Het is zeker niks nieuws want al in 1994 kwam de bekende Engelse voetballer David Beckham ermee in de publiciteit. Journalist Mark Simpson schreef in The Independant toen het volgende:
"Metrosexual man, the single young man with a high disposable income, living or working in the city (because that’s where all the best shops are), is perhaps the most promising consumer market of the decade."
Ondertussen blijkt het woord Metroman niet echt meer te leven maar marktonderzoeken laten zien dat mannen meer dan ooit bezig zijn met hun uiterlijk. De Metroman bestaat dus nog steeds.
Zo kwam de Franse president Emmanuel Macron in 2017 in het nieuws met een make-up gerelateerd schandaal doordat hij meer dan €10.000 per maand betaalde aan een visagist op kosten van de belastingbetaler, niet omdat hij make-up droeg....
Vooral de jongere consumenten breken met traditionele ideeën over mannelijkheid, en beautymerken reageren op de nieuwe mentaliteitsverandering.
Er is ook duidelijk lef te zien bij jongeren als het om aanschaf van nieuwe producten gaat. "Oudere jongeren" zijn iets voorzichtiger en gebruiken het liefst eerst een tester. De angst om er te vrouwelijk uit te zien blijft bij die generatie nog wat jaartjes doorsudderen.


BB cream of foundation. Wat kies jij?
Binnenkort een nieuw blog. schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Aanmelden >>.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Met o.a. kortingen, tips, nieuwe producten, Q&A, etc.

© Copyright 2020 EGO cosmetics - All Rights Reserved